onsdag 17. august 2011

Alle saker er studentsaker

Myten om at forskjellige velgergrupper kun stemmer etter egne interesser er kanskje aller minst treffende for byens studenter. Studenter bryr seg om alle slags saker, og Rødt har både den beste studentpolitikken og den beste helhetlige politikken for Oslo.

Velferdstinget hadde tidligere i år en kampanje for å få studentsaker høyere opp på dagsorden i lokalpolitikken. «Studentene er en stor velgergruppe, og det er på tide at vi blir lyttet til», lød det fra studentpolitikerne. Men i sin statsvitenskapelige iver etter å gjøre politikk til et nullsumspill hvor ulike interessegrupper slåss om oppmerksomhet og bevilgninger, glemte Velferdstinget én ting: Studenter bryr seg om mye mer enn studentpolitikk.

I likhet med de aller fleste andre klarer studenter å se det store bildet, og er opptatt av samfunnet som helhet. Rødt vil bygge flere studentboliger enn de andre partiene, vi vil ha billigere studentmånedskort enn de andre partiene (helt gratis, faktisk), og vi vil ha studentrabatt på kulturarrangementer som får støtte fra Oslo kommune. Vi vil gjøre det mulig å være heltidsstudent igjen, men da må det bygges langt flere rimelige studentboliger. Derfor foreslår vi at kommunen skal tilby attraktive tomter til statlig bygging av studentboliger, og tilby staten å kjøpe leiligheter i nye byggeprosjekter.

Men vi tror også studenter er interessert i å høre om Rødt Oslos andre saker: For eksempel at vi er det eneste partiet som vil ta tilbake velferdstjenestene som Frp, Høyre, KrF og Venstre har privatisert. De har gjort Oslo til et nyliberalt utstillingsvindu. Vi vil ta byen tilbake. Og vi skal sørge for at et nytt Ap/ SV-byråd holder valgløftene sine. De vil nemlig være avhengige av våre mandater. Jeg tror studenter er vel så opptatt av dette som av det Velferdstinget omtaler som «studentsaker». Alle saker er studentsaker.

Publisert i Universitas 17.08.2011

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar