fredag 20. mai 2011

FrPs møkkaspreder

Christian Tybring-Gjedde fremmer segregering.

– En sivilisasjon dør ikke fordi den blir drept, men fordi den begår selvmord. Det er det som er i ferd med å skje i Oslo. Det er blitt ført en innvandringspolitikk som i løpet av noen tiår gjør urbefolkningen til minoritet i egen hovedstad.

Oslo Frps leder Christian Tybring-Gjedde svingte seg til de retoriske høyder på Frps landsmøte sist helg. I den selvmorderiske kulturen i Groruddalen blir «blonde jenter mobbet og farger håret sitt mørkt», og «om kveldene og i helgene stikkes biler i brann og ruter knuses i skolebygninger».

Smestad-beboer Tybring-Gjedde har tydeligvis inngående kjennskap til forholdene i Groruddalen, som han tidligere har kalt en enklave uten etniske nordmenn. Det er liten vits i å minne om at etniske nordmenn er i flertall i Groruddalen. Det faktum at kriminaliteten har sunket med 60 prosent på Furuset de siste 10 årene, er også irrelevant.

Frp bryr seg ikke om sånt. Strategien deres er å kjøre fram grove og usanne påstander om innvandrere når de trenger et løft på meningsmålingene.

Tybring-Gjeddes problem er at Oslo er blitt mer segregert mens Frp og Høyre har styrt byen. Andelen med innvandrerbakgrunn i Groruddalen og på Søndre Nordstrand har økt, mens vi har hvite «ghettoer» på vestkanten. Vi får hele ungdomskull som er vokst opp uten klassekamerater med bakgrunn fra Pakistan, Sri Lanka eller Somalia. På den andre siden får vi minoritetsungdommer som aldri har hatt medelever av norsk opprinnelse.

Det er fullt mulig å bekjempe segregeringen i Oslo, men det krever politisk vilje. For det første må vi gi tilpasset undervisning til hver elev. Det betyr i praksis tilstrekkelige lærerressurser, morsmålsundervisning og aktivitetsskole med lav nok pris til at alle kan bruke tilbudet. Da kan vi ikke kutte i skolene med 100 millioner, slik byrådet gjør i 2011.

For det andre må vi bekjempe klasseskillene. Den viktigste grunnen til at minoritetsbefolkningen bosetter seg i øst, er økonomi. Oslo har et av Europas minst regulerte boligmarkeder. Vi trenger en sosial boligpolitikk, som gjør det mulig for folk å bosette seg over hele byen, og som ikke sorterer folk etter størrelsen på lommeboka.

På begge disse områdene sitter Frp med hendene i fanget. Da hjelper det lite å spille svovelpredikant. Tybring-Gjedde burde feie for egen dør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar